3 СПОСОБИ ОСВІТЛЕННЯ ЦЕХУ/СКЛАДУ/ЛОГІСТИЧНОГО ЦЕНТРУ

З приходом осені, тривалість світлового дня щоразу зменшується. І перед енергетиками великих промислових приміщень постає важливе питання. Як зробити якісне та економне освітлення для складу (цеху)? Адже витрати на електроенергію складають левову частку коштів на технічне обслуговування виробничих приміщень.

Питання про якісне освітлення складу або будь-якого іншого промислового приміщення, останнім часом виникають все гостріше та гостріше.

Адже хороша видимість у приміщенні – це насамперед:

  • безпеку умов праці (зменшення можливості травматизму);
  • якісний продукт
  • високий рівень продуктивності працівників.

Складське освітлення. Освітлення в цеху

Для кожного приміщення та функцій, які воно виконує, існують свої регламентовані норми промислового освітлення. Адже не можна встановити однакове світлодіодне освітлення для складу та гарячого цеху. Не буде ефективною система для високих приміщень у невисокому конвеєрному цеху. Усі деталі враховуються в індивідуальному світлотехнічному розрахунку.

Що ж до енергоефективності, ні для кого не секрет, що світлодіодне освітлення для складу та цеху – є найбільш економічно вигідним рішенням. LED світильники невибагливі в обслуговуванні, споживають у рази менше електроенергії, ніж їхні попередники (натрієві світильники та металогалогалогенні світильники).

Складське світлодіодне освітлення PHILIPS стійке до різних, навіть критичних умов.

Правильне LED освітлення складу, цеху, логістичного комплекса

Правильне, а отже ефективне світло – це насамперед відповідність таким основним пунктам:

  • Сумісність з характеристикою робочих місць та зоровою роботою, яку виконують співробітники;
  • Відсутність різких тіней, прямих і відблисків, що створюють сліпучий ефект;
  • Стабільність та оптимальна спрямованість випромінюваного ЛЕД світильниками світлового потоку;
  • Економія та довгий корисний термін служби;
  • Електро- та пожежобезпечність;
  • Естетичність та зручність в експлуатації.

Загальне освітлення для складських приміщень і цехів

Якщо виникає завдання забезпечити достатній і комфортний рівень світла в складах з високою або середньою стелею, система загального світлодіодного освітлення буде оптимальною та ефективною.

У цьому випадку світлодіодні промислові світильники встановлюють лише у верхній зоні приміщення, розраховуючи оптимальну відстань між ними, включаючи всі особливості архітектури будівлі.

  • На стелі;
  • На фермах;
  • На стінах;
  • Колонах; 
  • Технологічному обладнанні.

КРАЩА рівномірність забезпечується великою кількістю світильників з меншою потужністю!

Рівномірне освітлення для складських приміщень із стелі до 6м забезпечить лінійка Philips CoreLine Waterproof. Якщо ж висота перевищує 6м, доцільно змонтувати Philips CoreLine High-bay.

Локальне освітлення для складу і цеху

Локальну (місцеву) систему ми використовуємо якщо в промисловому цеху (логістичному комплексі) знаходиться конвеєрна лінія або ж працівники виконують точну роботу, наприклад: збірку приладів або сортування товарів.

Щоб забезпечити максимально ефективне і якісне локальне світлодіодне освітлення на складі або в промисловому цеху, доцільно використовувати лінійку Philips CoreLine Waterproof, але з меншою потужністю (на відміну від тих, що застосовуються для загального освітлення).

КОМБІНОВАНЕ ОСВІТЛЕННЯ ПРОМИСЛОВИХ ОБ’ЄКТІВ 

Якщо у приміщенні цеху (складу), виконують різні види роботи потрібне концентроване (локальне освітлення) і загальне рівномірне в такому випадку важливо спроектувати комбіновану систему освітлення.

Здавалося б все просто – змонтувати світильники для загального освітлення і локального освітлення.

Але у такому випадку виникає проблема поєднання світлодіодних світильників між собою.

Потрібно уникнути накладання випромінювання світильників, правильно дібрати колірну температуру, щоб уникнути дискомфорту і водночас створити плавний перехід між локальним і загальним освітленням, щоб працівники не втомлювались від різкої зміни освітленості.

У цьому випадку надзвичайно важливу роль відіграє розрахунок освітлення.

Правильний розрахунок – це насамперед економія Ваших коштів і гарантія якості освітлення.

Для того, щоб в дії відчути усі переваги світлодіодного освітлення  проектанити  «Лайт Груп»безкоштовно зроблять розрахунок освітлення для Вашого об’єкта. Менеджери покажуть світильник у дії і Ви матимете змогу протестувати його  у своєму приміщенні.

This site is registered on wpml.org as a development site.