Ступінь захисту IP

До загальних харакетристик світлодіодних ламп і світильників, на які ми насамперед звертаємо увагу додаємо ступінь захисту IP. Це нескладна комбінація з двох літер та двох цифр, яка містить у собі  дуже важливу інформацію про умови застосування Ваших електроприладів.

Що означають букви IP?

IP – це спосіб міжнародного маркування або ж міжнародний стандарт. Абревіатура IP має два способи розшифрування:

  • Французький «Internationale Protection», що у перекладі означає  «Міжнародний Захист»;
  • Англійський «Ingress Protection», перекладається як «Захист від проникнення»;
  • IP – присвоюється не виробником, а незалежною експертизою, яка проводить тестування.

Як розшифровуються цифри в IP?

Окрім зазначених літер, стандартий код захисту містить у собі дві цифри, які і вказують на головні характеристики світлодіодних світильників і ламп.

Перший номер IP-тверді часточки

Вказує на ступінь захисту корпусу пристрою від проникнення твердих предметів, включно з частинами людського тіла (рука, пальці), а також пилу та інших можливих випадкових контактів.

Перша цифра індексу розпочинається з нуля, що вказує на відсутність особливого захисту,і закінчується “6″, яка навпаки повідомляє, що пристрій повністю захищений від проникнення пилу.

Перед монтажем обладнання потрібно з’ясувати його ступінь захисту.

Другий номер IP – рідина

Вказує на ступінь захисту обладнання від проникнення води і вологи.

Друга цифра також розпочинається з нуля і означає, що пристрій не захищений від води та вологи, а закінчується 8,що вказує на можливість повного занурення електроприладу, упродовж тривалого часу.

Саме друга цифра індексу дає Вам точне розуміння захисту пристрою, а не узагальнений напис від виробника «вологозахищений».

Додаткові і допоміжні позначення

Окрім шифру IP і зазначених цифр, інколи, Ви можете побачити додаткові літери. Ці літери позначають ступінь захисту людей від доступу до небезпечних частин.

Їх зазначають якщо:

  • Справжній IP від доступу до небезпечних частин вищий за ступінь захисту, вказаний першою цифрою;
  •  Якщо ступінь захисту від твердих часток не вказаний.
  • Допоміжні позначення не є обов’яковими, вони виконують ту ж роль, що і перша цифра, а вказуються для більш повної характеристики захисту товару.

Допоміжні літери

Поряд з додатковими літерами, якщо потрібно, зазначаю ще й допоміжні. Їх використовують для уточнення більш широких характеристик електрообладнання та параметрів проведених випробувань.

Якщо допоміжні позначення і допоміжні літери не вказані – їх нічим не замінюють.

Приклад IP66

Світлодіодний світильник Philips Pacific LED. Cертифікований IP66 – LED свіильник повністю захищений від пилюки. На його роботу не впливають сильні водяні потоки і бризки.

Ці характеристики ідеально підходять для освітлення автомийок, де переважає забрудненість і сильні, не завжди контрольовані потоки води.

Philips повністю забезпечує гарантію своїх світлодіодних світильників.

This site is registered on wpml.org as a development site.