LI-FI – з фантастики у реальність

Уявіть собі світ, в якому кожна звичайна лампочка – це точка доступу бездротового зв’язку, що дає користувачам підключення на швидкості, про яку можна тільки мріяти. 

Це – мета людини, яка придумала технологію Li-Fi. І зовсім недавно ця ідея перейшла зі світу наукової фантастики в реальне проектування, і одразу продемонструвала швидкість, яка перевищує в сто раз швидкість звичного Wi-Fi підключення. 

Термін Li-Fi придумав Гарольд Гааса, професор Единбурзького університету, під час обговорення TED в 2011 році. Гаас передбачив лампочки, які можуть працювати як бездротовий маршрутизатор.

LiFi призначений для використання світлодіодних ламп, подібних до тих, що зараз використовують у багатьох  будинках та офісах. Тим не менш, LiFi лампочки оснащені чіпом, який модулює світло непомітно для оптичної передачі даних. Дані LiFi передаються світлодіодними лампами і приймаються фоторецепторами.

ПЕРЕВАГИ LI-FI:

  • Вища швидкість, ніж WI-FI.
  • Більш безпечний, оскільки дані не можна перехопити.
  • Запобігає перемішуванню.
  • Усуває супутнє мережеве втручання.
  • Нечутливий до радіоперешкод.
  • Не створює перешкод  чутливій електроніці, що робить його кращим для використання в середовищах, таких як лікарні та літаки

НЕДОЛІКИ ТЕХНОЛОГІЇ:

Оскільки технологія Li-Fi використовує в якості носія даних видимі світлові промені, вона не зможе працювати через стіни. Це означає, що для того щоб забезпечити роботу Li-Fi мережі в усьому будинку, вам доведеться встановити ці лампи в кожній кімнаті (а можливо – навіть в холодильнику), щоб зробити зв’язок безперервним.

Зрозуміло, найбільшим недоліком запропонованої технології є те, що для забезпечення зв’язку в приміщенні, світло завжди має бути увімкненим. І хоча це не така вже й велика проблема для промислових об’єктів і торговельних майданчиків, в житлових будинках на практиці все не так просто.

Але не поспішайте викидати свої роутери на смітник, адже пройде ще деякий час, перш ніж Li-Fi сумісні пристрої стануть популярними, але навіть коли вони з’являться, швидше за все, вони будуть працювати паралельно з Wi-Fi мережами, забезпечуючи більш надійний і безперервний зв’язок.

Олімпіада у світлі PHILIPS

Цьогоріч Зимові Олімпійські ігри відбуватимуться у світлі Philips, адже головні стадіони Південної Кореї оснащені  Philips Arena Vision. Прожектори нового покоління освітлюють лижні траси, доріжки для катання на ковзанах та льодові арени для хокею і фігурного катання.

Philips Arena Vision встановлений на численних стадіонах у всьому світі, він спроектований так, щоб спортсменам було зручно змагатись, а шанувальникам вболівати.

Вбудований світловідбивач мінімізує відблиск, забезпечує чітку видимість на полі, обмежує будь-які відволікання, що можуть заважати гравцям.

Підсвічування надійне і за суворих умов з водо- та пилонепроникним IP565.

Кольорова температура максимально близька до денного світла, підвищує зосередженість. Висока кольоровізуалізація відображає справжній вигляд об’єкта, що особливо актуально для фігурного катання.

Прожектори Philips Arena Vision знахідка для телевізійних компаній, адже відповідають жорстким стандартам телетрансляцій у форматі 3D та Ultra High Definition. Допомагає зафіксувати всі деталі та емоції, без мерехтіння переглянути потрібні моменти  у повільному режимі. Ця можливість посилює красу льодових подій, в яких результат залежить від деталей та моментів.

Як зазначив Kees Klein Hesselink, керівник Global Key Account Manager компанії Philips Lighting Arena Solutions, – «Освітлення на базі Philips ArenaVision для спортивних об’єктів успішно застосовується на ключевих міжнародних спортивних подіях у всьому світі і заслужило бездоганну репутацію. Ми впевнені, що система не тільки допоможе спортсменам у змаганнях, але і дозволить вболівальникам, а також мільйонам телеглядачів отримати задоволення від перегляду головних спортивних подій »

Один простий пристрій – безліч способів справити враження

Якщо хочете залишатись не просто кращими, а унікальними, обирайте креативні ідеї від PHILIPS.  LIGHT GROUP пропонує Вам інтерактивний килим від Philips Ligting, з його допомогою можете надихати своїх клієнтів та гостей, приділяти увагу кожному індивідуальним привітанням чи інформаційним вказівником. Турбуйте конкурентів своїми новинками, будьте завжди попереду разом з LIGHT GROUP та PHILIPS.

ЗНАХІДКА ДЛЯ СТИЛЬНИХ І КРЕАТИВНИХ

Килими зроблені з найсучасніших світлодіодних ліхтарів та високоякісного килима. Матеріали, які ми використовуємо, настільки стійкі, а світлодіодні блоки настільки надійні, що Luminous Carpets можна використовувати практично скрізь.

Технологія легко підключається до Вашої ІТ-системи. Керувати контентом можна на ноутбуках, ПК або планшетах.

LUMINOUS CARPETS

  • Вітатиме відвідувачів у вашому офісі з особистим повідомленням.
  • Рекламуватиме Ваш бренд, надаючи потрібну інформацію інноваційним способом.
  • Приваблюватиме публіку на торгових виставках чи форумах.
  • Вітатиме і направлятиме гостей готелю, щоб вони почувалися затишно і комфортно.
  • Доповнюватиме естетику вашого приміщення.

Головне, що килим виглядає стильно, навіть, коли пристрій вимкнений.